Visitors before 2010:
127 335


free counters

Uppdaterat

 
Här kan du se nyheter. Du kan också följa oss på Facebook!

2012-05-09 Nu har femmorna flyttat hemifrån. Lilla Java stannar kvar :) Alla valparna har nu fått egna sidor se här!
2012-05-06 Ett stort grattis till matte Ninnin som idag tävlade med Lea och Zolo i rallylydnad. Tredje starten och tredje godkända rundan innebär en var sin fin liten titel RLD N och vi är förstås väldigt stolta!
2012-04-25 Femmorna är nu sju veckor och snart är det dags att flytta hemifrån. Se massor av bilder på våra "Fab5" på vår Facebook-sida!
2012-04-10 Igår fyllde Five/Fifth-kullen fem veckor och i förrgår kunde vi äntligen ta ut dom då vädret tillät det. Se bilder från femmornas första dag ute på vår Facebooksida!
2012-04-07 Nu är Femmorna (Five/Fifth-kullen) snart 5 veckor. Vi har lagt upp några bilder från deras fjärde vecka på vår Facebook-sida. Välkomna!
2012-04-06 Stort grattis till vår kära Indiankull som idag fyller veteran, dvs 8 år! :)
2012-03-27 Nu är valparna, femmorna, 3 veckor. De ser, hör och har upptäckt omgivningen. De leker lite med varandra och ibland kan man höra ett litet skall... :) De är helt underbara, fab5 helt enkelt! Se fler bilder på vår Facebook-sida. Välkomna!

2012-03-19 SEVCh Anzantras Lesotho Leeu har nu parat SEVCh Kangelanis Impressive Enya. Förhoppningsvis resulterar det i en kull som föds i mitten på maj.

Vi är så glada över att Leo får bli pappa och vi tror starkt på att han kan bidra med en härlig mentalitet till aveln och rasen. Det ska bli så spännande att följa hans avkommor. Läs mer om Leo här och den kommande kullen på kennel Mirathis sajt här.

2012-03-11 Nu är valparna 6 dagar gamla. Allt går fint och deras tillvaro består av att äta och sova.

Det är viktigt att valparna (och tiken!) får vara ifred så här i början. Helst ska man hantera dom minimalt den första veckan. Vi låter de därför vara ifred så mycket som möjligt. Men några foton från valplådan på underverken har vi förstås tagit.


Ljuvliga valp!


Underbar hög med valpar :)

Mamma Nansi tar sin uppgift på största allvar och vårdar sin små ömt.

2012-03-05 Nu är äntligen valparna här:) Nansis första kull och vår femte. Därför kommer vi kalla dom för femmorna!

4 tikar och 2 hanar. Alla med ridge. Ev har en ett litet ridgefel, men det kommer klarna inom kort när valparna blir lite äldre och när ridgen då blir tydligare. Vid första kontrollen hittade vi ingen sinus eller andra fel.

Nansi mår jättebra och pysslar om de små underverken.Tack alla för gratulationer. Det värmer!:) Följ kullens framfart genom livet här på sajten och på vår facebook-sida.

2011-11-07 SVCh NVCh SEUCh Anzantras Zanzibar Zolo har tävlat i lydnad igen och det gick så bra! Zolo och hans fantastiska matte Ninnin vann sitt tredje förstapris i lydnadsklass 1 och Zolo kan nu lägga titeln LP1 till sitt namn! Inte nog med det. De vann sin klass och fick hela 185 poäng. GRATTIS Ninnin, ni är fantastiska!

Tack Jenny Jurnelius för den fina bilden!2011-10-16 Anzantras The Other Kofi ska bli pappa på kennel Mirathi. En väldigt spännande kombination som vi tror mycket på. Läs mer
2011-09-22 Vi är stolta över att kunna presentera planerna för vår nästa kull. Detta blir vår härliga Nansis första kull och utvald hane är Djungelkattens Hawkridged Herkules. Parning planerad till januari-februari. Läs mer.

Djungelkattens Hawkridged Herkules "Hugo"

2011-09-10 Nu har vi inte uppdaterat på ett tag. Men ni som vill följa oss mer kan göra det på vår Facebook-sida. Där uppdaterar vi ofta! Klicka bara på gilla-knappen där så kan ni lätt följa allt som händer :-)

Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" har blivit Svensk Viltspårchampion efter tre raka ettor, varav två med full pott dvs 42 poäng!! Vi är sååå stolta. Grattis Lisa och Anders!
Detta var det fjärde hunden i afrikakullen som blivit viltspårchampion :-)

Den 6 september fyllde Maffia-kullen 5 år. Grattis lite i efterskott! :-)

Sista helgen i augusti var vi enligt tradition på Visby-utställning. Vi vill inte gärna missa att åka till vår favorit-ö iaf en gång om året, och då försöker vi lägga vår resa i anslutning till 2-dagarsutställningen där. Vi bodde hos underbara familjen Challnius och vi var ett lite gäng som umgicks i några dagar. Catti/Anders med Nelo, Anzantras Kalahari Kanelo, Marika med Indra, Anzantras Indra Mirathi, Michaela/Linus med Hedda, Anzantras Constanzia. Själva hade vi med oss Nansi och brorsan Kofi, Anzantras The Other Kofi.

Dag ett på utställningen vann Kofi öppenklassen och slutade som tredje bästa hane med cert. Såå kul! Nelo fick VG, Indra vann jaktklassen med CK, Nansi kom tvåa med CK, Hedda fick excellent.

Dag två på utställningen kom Kofi trea i sin klass med excellent, Nelo fick VG igen, Indra och Zera VG, Nansi vann jaktklassen med excellent, Hedda kom fyra i öppenklassen med CK.

Nya bilder på
Nansi
Kofi
Nelo
Indra
Hedda
Zera

SEVCh NVCh SEUCh Anzantras Zanzibar Zolo har debuterat i lydnadsklass 1 med sin duktiga matte Ninnin. På debuten slog de till och vann ett 1:a pris. Så kul! Grattis Ninnin! De andra tre starterna som de hunnit med har de vunnit ett andrapris och två tredjepris.Saffran ny viltspårchampion!


Zolo och Ninnin tävlar i lydnad! :-) Foto: Nini Willner


Kofi vann cert och blev tredje bästa hane!

2011-08-15 Vi har deltagit på utställning i Finland (Saarijärvi). Vi hade med oss Anzantras The Other Kofi och Anzantras Nansi Namibia.

Nansi föll inte domaren i smaken så väldigt, men hon fick iallafall excellent. Kofi däremot blev bästa hane och sedan BIR. Därmed vann han också sitt första Cert. Så roligt. Grattis Pernilla!

Se nya bilder på Kofi här!

Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" vann häromdagen sitt andra raka 1:a pris i öppenklass viltspår. Och dessutom igen med full pott, dvs 42 poäng! Grattis Lisa och Anders!


Kofi bästa hane med CERT!


Kofi BIR! :-)

2011-08-02 Vi har tillbringat en underbar vecka i Värmland. Hundpromenader, hundträning och viltspår varvat med mysiga grillkvällar med fantastiskt sällskap. Vi avslutade veckan med att delta på Ransäter 3 x International Dog Shows!

Vi anlände till Hagfors där vi hyrt ett stort hus på Lördagen. Tidigt söndag morgon åkte vi till Norge och Löten där ett ordinarie viltspårprov hölls. Vi hade anmält Anzantras Nansi Namibia, Anzantras Indra Mirathi, LPI LPII LPIII SEVCh Anzantras Wild Wichita och SEVCh Anzantras Zanzibar Zolo.

Spåret i Norge är lite annorlunda, bl.a. dras ingen klöv i spåret. Det hade hällregnat när de la spåren kvällen innan och det regnade även på förmiddagen. Till råga på allt gick det även får i markerna, så man kunde med all säkerhet räkna med att de passerat spåret under den långa liggtiden och ja spillning låg överallt. Nansi, Indra och Lea fick tyvärr inget pris denna dagen, de var helt enkelt omotiverade denna dag eller spårade helt fel spår... Så kan det gå! :-) Vi tröstade oss med att 15 av 30 ekipage nollade denna dag. Vi var i fint sällskap :-) Men Zolo gick som tåget och imponerade på domarna. Han tappade bort sig rejält en gång men ringade sig tillbaka perfekt och 1:a priset var i hamn! Därmed är han nu även Norsk Viltspårchampion! GRATTIS Ninnin och bra jobbat!!

På Onsdagen hade vi anmält Anzantras Indra Mirathi, SEVCh Anzantras Kalahari Kanelo "Nelo", Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" till viltspår i öppenklassen i Värmland och Anzantras Mpenzi Mayaa till ett anlagsprov.

Indra fick tyvärr bryta pga av viltstörning.

Nelo kammade hem sitt fjärde 1:a pris på raken! Grattis Anders och Catti!

Saffran gick sitt första öppenklassspår någonsin. Hon blev godkänd på anlagsprovet i september 2010 och har inte ens gått ett träningsspår på 10 månader. Nu spårade hon till sig ett 1:a pris med max poäng (42 poäng), så otroligt imponerande! Grattis Lisa och Anders!

Mayaa hade inte heller tränat på ca 10 månader men klarade trots det att bli godkänd på anlagsprovet. Grattis Gustav och Lina!

På fredagen var det dags för utställning. Värmlands Kennelklubb arrangerade Ransäter 3 x International Dog Shows.

Fredag - Nansi, Saffran och Anzantras The Other Kofi fick excellent. Nelo VG. Zolo vann öppenklassen med CK, blev andra bästa hane med CERT, CACIB och CHAMPIONAT!! Galet kul! Grattis Ninnin!
Indra vann jaktklassen och blev bästa tik med CERT och CACIB. Och som grädde på moset slutade hon som BIR (Bäst I Rasen)! Så roligt!! Grattis Marika!

Lördag - Saffran och Indra fick excellent. Nelo VG. Nansi blev fjärde bästa öppenklasstik i en stor klass (16 st). Kofi blev fjärde bästa öppenklasshane med CK. Zolo kom tvåa i championklassen och slutade som fjärde bästa hane.

Söndag - Indra fick excellent. Nelo tyvärr VG igen. Nansi kom trea i en stor öppenklass med CK. Kofi kom tvåa med CK i öppenklassen. Zolo kom tvåa i championklassen och placerade sig för tredje dagen i rad i bästa hane, denna dag som fyra!

Tack alla för en alldeles underbar vecka! Och återigen grattis till alla vinster och fina placeringar!!

Nya bilder på:
SEVCh NVCh SEUCh Anzantras Zanzibar Zolo
Anzantras Nansi Namibia
Anzantras Indra Mirathi
SEVCh Anzantras Kalahari Kanelo
Anzantras The Other Kofi
Anzantras Morowa Zaafarani
Anzantras Mpenzi Mayaa


SEVCh NVCh SEUCh Anzantras Zanzibar Zolo


Anzantras Indra Mirathi BIR med CERT och CACIB


Zolo nu även Norsk Viltspårchampion! :-)

2011-07-10 Anzantras Indra Mirathi har den senaste veckan verkligen visat sina framtassar!

I tisdags startade hon på sitt allra första viltspårprov öppenklass och vann ett 1:a pris. Så roligt!

I helgen har hon deltagit på SRRS/Norras Rassspecial där hon vann jaktklassen med CK och placerade sig som tredje bästa tik. Och som grädde på moset vann hon även "Bästa rörelser"! Härligt!

Idag var det dags för SKKs utställning i Alfta och Indra placerade sig som tvåa i jaktklassen med CK! :-)

Grattis Marika till alla fina resultat! Ni är så himla duktiga du och Indra!


Indra och Marika :-)

2011-07-03 Vi är väldigt stolta över att kunna presentera ytterligare en champion från vår uppfödning. Leo, Anzantras Lesotho Leeu, har vunnit sitt tredje raka förstapris i öppenklassen på ett föredömligt sätt. Två av spåren var i svåra förhållanden, torrt och väldigt varmt. Och ett av spåren med vildsvinsklöv vilket han aldrig stött på tidigare. Han är också väldigt spårnoga och har hela tiden fått högsta poäng på spårtempo. Grattis Lasse, bra jobbat!

Tre hundar från Anzantra deltog på specialen i Årsta. Eller ja det var ju två olika utställningar. Leo och Zolo, S VCh Anzantras Zanzibar Zolo, deltog en var sin gång men föll inte domaren i smaken denna gång. Anzantras Indra Mirathi vann jaktklassen på fredagen med CK. Kul! Grattis Marika!


SE VCh Anzantras Lesotho Leeu

2011-06-26 Anzantras Kalahari Kanelo "Nelo" har spårat igen! Även denna gång lyckades han vinna 1:a pris. Så kul! Grattis Catti & Anders! Nu är det bara en etta kvar till championat :-)

Anzantras Lesotho Leeu "Leo" har, utan att träna överhuvudtaget sedan det godkända anlagsprovet, lyckats kamma hem två 1:a pris på raken. Helt fantastiskt! Grattis Lasse och Helene! One more to go :-)

Vår nytända agilitystjärna Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" har startat på agilityprov igen. Denna gång placerade hon sig som nummer 13 av 67. Bra jobbat Lisa och Saffran :-)


Anzantras Lesotho Leeu

011-06-03 Idag har Zera, Anzantras Subira Serafina och Nelo, Anzantras Kalahari Kanelo debuterat på öppenklass i viltspår. Och det med bravur! Zera fick 1:a pris med HP och även Nelo fick 1:a pris. Superkul! Vi tycker att de var fantastiska, speciellt med tanke på att de bara har gått två träningsspår sedan anlagsklassen. Grattis Catti, Anders, Christer och Silvia!


Stolt Nelo med klöven :-)


Duktiga Zera med husse och viltspårdomaren!

2011-05-28 Hipp hipp hurra för afrika-kullen idag! STORT grattis på två-årsdagen önskar vi alla afrikaner! Ett extra litet grattis till vår alldeles egen underbara afrikan, Nansi :-)

Idag har vi varit på utställning i Vallentuna. Anzantras Zanzibar Zolo kom tvåa i jaktklassen med excellent och CK. Grattis Ninnin!
Nansi, kom också tvåa i jaktklassen med excellent, dock utan CK.

Anzantras Lesotho Leeu, Leo, har spårat och blivit godkänd på anlagsprovet i viltspår. Så roligt! Grattis Lasse och Helene!!


Underbara och kära Nansi har fyllt två år!

2011-05-16 Flera hundar från Anzantra har tävlat de senaste dagarna. Vi är så hjärtligt glada över våra fantastiska valpköpare som är så engagerade i sina hundar och som ger dom ett aktivt liv. Ni är bäst! :-)

Anzantras Just Like That "Buddha", blev BIR-veteran med CK på utställningen i Lidköping. Grattis Markus!

Stort grattis till Lisa, matte till Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran", som debuterat på agilitytävling. Vi är mycket stolta över att meddela att Saffran presterat otroligt bra på sin allra första tävling, som innehöll fyra lopp: Placeringarna blev 30 av 77, 35 av 72, 47 av 75 och 18 av 71!! :-)

I helgen hade rasklubben, SRRS/Västra, två stora rasspecialer (utställningar) med ett väldigt stort antal hundar. Indra, Anzantras Indra Mirathi var den enda hunden från Anzantra som var anmäld. Vi är väldigt glada och stolta över hennes fina placeringar:

Lördag: Klassvinnare Bruks-/jaktklass (11 st deltog) med excellent och CK. Samt även placerad som fjärde bästa tik (58 tikar deltog)!! :-)
Söndag: Klassvinnare igen med excellent och CK.

Grattis Marika! :-)


Anzantras Indra Mirathi fjärde bästa tik och 2 x klassvinnare
med excellent och CK på SRRS Rasspecial i Tånga hed :-)

2011-05-03 Grattis till ABBA-kullen som fyller 9 år idag!

Anzantras Just Like That från vår första kull, ABBA-kullen :-)

2011-04-22 Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" blev blev placerad som fyra med CK i unghundsklassen, av 12, på utställningen i Västerås. Grattis Lisa och Anders!

Saffran snart två år :-)

2011-04-17 Nu har Mayaa från afrika-kullen blivit mentalbeskriven. Det gick jättebra. Vi är nöjda över flera saker, bl.a. att hon, precis som övriga kullen, är skottfast och väldigt lekfull. Se protokollet här.

Mayaa på MH :-)

2011-01-23 Afrika-kullen (9 av 10) genomförde sitt MH i oktober. Vi är väldigt glada över hur de agerade på MH-banan. Trygga, lekfulla och inte speciellt arga. Nu har vi lagt upp egenskapsvärden och spindeldiagram så att man kan se deras egenskaper och reaktioner jämfört med resten av rasen. Nansis egenskapsvärden ligger också uppe. Källa: SKK Avelsdata.


Afrika-kullens egenskapsvärden och spindeldiagramNansis egenskapsvärden


2011-01-20 Grattis Toya! Idag fyller vår speciella sockersmula 5 år!

Toya 5 år.
Foto: Marika Hollstedt

2011-01-15 Leo, Anzantras Lestho Leeu, har nu flyttat hem till sin nya familj, Lasse, Helen och Sixten Åberg i Haninge. Där stormtrivs de med varandra och vi är så glada för att allt ordnade sig till det bästa. Välkommen fam Åberg till Anzantra!:-)

Buddha, Anzantras Just Like That, från ABBA-kullen har debuterat i veteranklass nästan 9 år gammal. Domare var Birgitta Svarstad. Buddha tyckte det var väldigt kul och det gick riktigt bra. Tvåa i klassen med CK minsann. Så kul! Grattis Markus och Fredrik!

Buddhas kritik:
9 år, beter sig som en unghund, bra form på huvud, vackra ögon, väl ansatta öron, god hals och rygg, bra djup i kroppen, god bröstkorg, välvinklat bakställ, kraftig benstomme, bra tassar, använder sina bakben mycket väl, tillräckligt steg fram


Buddha


Ella, mamma till ABBA-och Indiankullen, snart 11 år :-)
Foto: Marika Hollstedt

2011-01-02 Vi önskar alla en God fortsättning!

2010 var en väldigt roligt år för oss. Nu när vi blickar tillbaka minns vi många roliga och härliga stunder, många fina minnen från året som varit!

Afrika-kullen har blivit mentalbeskrivna och röntgade med fantastiska resultat! Vi har haft många roliga stunder tillsammans med afrika-kullen och deras familjer och det uppskattar vi enormt!

Toya blev internationell utställningschampion under året och dessutom svenskt viltspårchampion på tre raka ettor i öppenklassen. Vi är så stolta över det!

Anzantras Constanzia (maffia-kullen) vann sitt första cert och blev också BIM!

Anzantras Zanzibar Zolo (afrika-kullen) blev på hösten svensk viltspårchampion. Och dessutom har 6 av 10 afrikaner blivit godkända i anlagsprov viltspår. Fantastiskt!

5 st ur afrika-kullen är utställda med CK från juniorklass och 4 st är dessutom placerade i bästa hane/tik-klassen. Zolo har fantastiskt nog vunnit två cert redan!

Men nu blickar vi fram emot 2011. Några utställningsresor är inplanerade och vi kommer att börja spåra med hundarna igen så fort snön är borta. Och ja med lite tur och med tävlingsnerver i schack kanske vi får se ett par debuter på Lydnadsprov också!:-)

 


Vår speciella och vackra sockersmula, Toya :-)


Vårt härliga yrväder och prinsessa, Nansi :-)


Världens underbaraste tant, Ella :-)


Ella och Toya

2010-12-03 Ny bild på fina Leo, Anzantras Lesotho Leeu :-)


Anzantras Lesotho Leeu "Leo" 18 månader

2010-11-21 Så var det dags för årets sista viltspårprov. Vädret var definitivt inte det bästa, kallt och regnigt... Men vad gör det när det gick så bra. Anzantras Zanzibar Zolo gick sitt tredje öppenklasspår och fick sitt tredje raka 1:a pris och därmed titeln Svensk Viltspårchampion. Så kul, grattis Ninnin!

Sedan var det Toyas tur. Hon var som vanligt taggad till tusen. Så het på spåret att jag först trodde att det här går aldrig, det går för fort! Till råga på allt fick hon en rejäl viltstörning. Men som tur var tog hon sig tillbaka till spåret på egen hand och lugnade ner sig lite.

Det är så roligt att se Toya i spåret, hon fullkomligt älskar detta. Vi är så glada att hon fick sitt tredje 1:a pris idag på raken och hon är nu Svensk Viltspårchampion :-)


Anzantras Zanzibar Zolo svensk viltspårchampion!

2010-11-20 Anzantras Lesotho Leeu "Leo" söker nytt hem!

Leo bor idag hos familjen Nilsson i Stockholm. Olika praktiska orsaker gör att de inte hinner med Leo, bl.a. har husse fått ett nytt jobb dit Leo inte kan följa med. Vardagen har helt enkelt kört ihop sig helt. Med Leos bästa i fokus har vi nu bestämt att det enda rätta är att han får byta familj.

Vi har haft förmånen att få umgås med honom en hel del under hans uppväxt. Han har fått hänga med på utställningar och vi har setts på kurser och träffar. Vi har haft honom hos oss när hans familj varit bortrest. Vi tycker vi känner honom bra.

Leo är 18 månader ung. Han är frisk och dessutom friröntgad med bästa resultat på höfter och armbågar. Han har ställts ut några gånger på utställning med väldigt fina resultat, både CK (Certfikatkvalité) och placering i bästa hane på Svensk vinnarutställning från juniorklass.

Men det bästa med Leo är hans sätt, hans mentalitet. Han är för det första mentalbeskriven vid 16 månaders ålder, med ett alldeles utmärkt resultat. Bland annat helt skottfast. Han lever idag i en småbarnsfamilj och det har aldrig varit några som helst problem med den stökiga miljön som det trots allt ändå innebär. Han kan också vara ensam utan några som helst problem. Han söker inte bråk hos andra hanhundar. Han är helt enkelt väldigt stabil.

Leo är också väldigt lekfull. Han älskar att kampleka och föremålsintresset är stort. Han tycker om att vara duktig och samarbeta. Han har också påbörjat en spårkurs där han verkligen visat talang. Stort intresse, spårnoga och lugn.

För att vara ridgeback är han väldigt social, helt trygg med människor.

Allt låter väldigt positivt. Finns det något negativt med denna hund undrar ni kanske. Ja, det är inte så lätt att hitta negativa saker med honom, för han är verkligen en kanonkille. Han är dock stor 71 cm och ca 47 kg. Mycket hund alltså! Både mentalt och fysiskt!

Vi söker nu en familj som har tid och engagemang. Leo är värd det bästa!

Intresserad? Ring Helena på 070-629 04 63, 08-560 31 405

 


Anzantras Lesotho Leeu söker nytt hem!

2010-11-14 Anzantras Constanzia, afrikakullens underbara mamma, har blivit ögonlyst och glädjande utan anmärkning!

LPI LPII LPIII SE VCh Anzantras Wild Wichita har tävlat i ELIT-lydnad med matte Ninnin. Ett fint tredjepris fick dom. Grattis Ninnin :-)


Anzantras Constanzia

2010-11-09 Nu finns bilder från afrika-kullen mentalbeskrivning i vårt Fotogalleri.


Anzantras The Other Kofi på mentalbeskrivning

2010-11-06 Vi är så stolta! Idag spårade Anzantras Zanzibar Zolo till sig sitt andra 1:a pris i öppenklass viltspår. Supergrattis Ninnin!

Och som om det inte vore nog blev Anzantras Subira Serafina "Zera" idag godkänd på anlagsprovet i viltspår. Så kul! Supergrattis Christer!! Bra jobbat :-)
Zera är den sjätte (!!) hunden i afrika-kullen som blivit godkänd i anlagsklassen. Fantastikt roligt förstås :-)


Duktiga Zera, Anzantras Subira Serafina!

2010-10-30 Anzantras Zanzibar Zolo har vunnit 1:apris i öppenklass på viltspårprov! Grattis Ninnin! :-)


Anzantras Zanzibar Zolo ca 7 veckor :-)

2010-10-19 Vår fina underbara Nansi har varit på MH med sina systrar Indra och Zera. Alla tre tjejerna var så duktiga. Vi är så stolta!

Tack Marika och Christer för att ni kom och för att ni lotsade era hundar så bra på MH-banan :-)

Nu är 9 av 10 afrikaner mentalbeskrivna och vi är så glada över resultatet!
De har visat på stor social trygghet, mycket leklust, härlig nyfikenhet och alla är skottfasta bl.a.
Afrikanerna är glada hundar som tar för sig av livet, mycket hund, men oj vad roligt det är med hundar som har härlig livslust, som inte hämmas av rädslor och otrygghet, som tycker om att leka. För oss som både hundägare och uppfödare är detta ett fantastiskt resultat, ett kvitto på att kombinationen vi valde göra var rätt.

Vi har varit lyckligt lottade som fått följa afrikanernas utveckling på nära håll hela deras uppväxt. Vi har sett hur de fungerar i olika miljöer och situationer. Nu när vi helt enkelt slagit ihop den informationen och MH-resultatet (utvärderingen av deras mentalitet) är vi helt enkelt toknöjda med denna kull och det känns fantastiskt roligt att nu gå vidare i aveln med Nansi så småningom! Mayaa som är den enda som inte är mentalbeskriven än är ínbokad på MH till våren.

Se MH-protokollen här!

 


Anzantras Nansi Namibia på MH


Anzantras Subira Serafina på MH


Anzantras Indra Mirathi på MH

2010-10-16 Vi söker en fodervärd!

2010-10-09 Idag har matte Ninnin och LPI LPII LPIII SVCh Anzantras Wild Wichita tävlat i ELIT-klass lydnad. Vi är så stolta över vår kära lydnadsduo som kammade hem ett tredjepris (172,5 p) :-)

Nu finns MH-protokoll upplagt även för:

Anzantras Zanzibar Zolo

Anzantras Kalahari Kanelo
Anzantras Mohlabetsi Balule
Anzantras The Other Kofi

Vi är så nöjda över dessa MHn :-)


Anzantras Zanzibar Zolo möter "dumpe" i skogen


Anzantras Kalahari Kanelo hanteras av testledaren


Anzantras Mohlabetsi Balule undersöker skramlet utan hjälp


Anzantras The Other Kofi säger hej till spökena.

2010-10-07 Nu finns MH-protokoll upplagda för Anzantras Lesotho Leeu och Anzantras Morowa Zaafarani. Se här!

Anzantras Morowa Zaafarani på MH


Anzantras Lesotho Leeu på MH

2010-10-04 Toya har kammat hem ytterligare ett första pris i viltspår. Så kul!

Och nu har vår afrika-kull blivit MH-beskrivna. Eller ja iallafall 6 st av 10.
Vi är så nöjda med resultatet! Massor av bilder och allas protokoll kommer snart att laddas upp. Håll ut!:-)

Vi vill tacka Lisa, Anders, Ninnin, Pernilla, Peter, Jörgen för att ni lotsade era hundar så fint genom banan. Och tack alla afrika-familjer för att ni kom och för att ni tar så väl hand om era hundar. Underbart kul som vanligt att få umgås med er och era härliga hundar :-)


MH - Anzantras Kalahari Kanelo undersöker skramlet på egen hand:-)

2010-09-24 Nu är hela afrika-kullen röntgade.
Ceasar, Anzantras Mohlabetsi Balule, var sist ut att röntgas. Och det med strålande resultat!
HD A och ED UA (0). Grattis Cecilia och Peter!
Detta betyder att alla hundar från vår uppfödning är röntgade och ALLA är friröntgade ppå höfterna. Vad gäller armbågslederna ligger vi också på en låg niva. En bra bit under rasens snitt. Vi är förstås väldigt glada över detta :-)

Läs mer om statistik kring vår uppfödning här!


Anzantras Mohlabetsi Balule "Ceasar"

2010-09-18 Fler fantastiska viltspårresultat! Anzantras Kalahari Kanelo och Anzantras Indra Mirathi har blivit godkända på anlagsprovet i viltspår. Så kul. GRATTIS Anders, Catti och Marika! Nu är fyra hundar ur afrikakullen godkända. Det känns fantastiskt roligt att våra kära afrikaner har såna engagerade och ambitiösa ägare! :-))


Anzantras Kalahari Kanelo viltspårar :-)

2010-09-13 Vi har gått viltspårprov. Nansi blev godkänd i anlagsklass och Toya fick ett första pris i öppen klass. Vi är så stolta över våra tjejer!:-)

Domare, Susanne Nordlander, Svenska Bassetklubbens uttalanden:

...om Nansi: Mycket duktig hund som klarar sig utmärkt i spåret. Mycket spårintresserad. Härligt ekipage. Lycka till i fortsättningen!
...om Toya: Härlig hund som jobbar intensivt och lugnt i skogen. Bra teamarbete. Lycka till i fortsättningen!


Toya i viltspårskogen :-)

2010-09-09 Denna vecka har sex st hundar ur vår afrika-kull röntgats med strålande resultat! Så nu är 9 av 10 st röntgade. Armbågar (ED): 8 st UA och 1 st UA/1. Höftleder (HD): Alla HD A!!! Vi är så hemskt glada över detta. Så härligt!

Grattis alla afrikaner med familjer!

2010-09-05 Vi har deltagit på rasspecialen i Almare-Stäket. Ca 90 hundar deltog och domare var Ing-Marie Hagelin. I samband med denna var det även ett lydnadsprov alla klasser. Domare Yngve Collin.

Tidigt på morgonen startade lydnaden. Först ut från oss var LPI LPII LPIII SVCh Anzantras Wild Wichita "Lea" som helt otroligt nog tävlar i ELIT-klassen. Idag räckte poängen till ett tredje pris. Grattis Ninnin, bra jobbat!! Sedan var det Anzantras Coppola som startade i Lydnadsklass 1, med ett andrapris och 148 poäng. Bra jobbat Sofia!:-)

Först ut på utställningen var Anzantras Kalahari Kanelo som tyvärr fick ett blått band. Anzantras Zanzibar Zolo fick ett första pris och kom trea i unghundsklassen.

Sedan var det tikarnas tur och Anzantras Subira Serafina gjorde sin debut. Första pris fick hon och placerade sig sen som nr 4 av 8 med HP i unghundsklassen. Kul! Hon var så duktig. Nu hoppas vi att det blir fler utställningar framöver!

Fler bilder finns i bloggen


Anzantras Subira Serafina :-)

2010-09-01 Vi har varit på Gotland igen. Tre underbara dagar! Vi bodde hos Linus, Mickis, Frasse och Hedda. Underbara dagar och supertrevliga kvällar. Som grädde på moset gick det väldigt bra på utställningen också. Behöver jag skriva att vi åker tillbaka nästa år? ;-)

Dag 1:
Anzantras Zanzibar Zolo juniorklassvinnare med CK och andra bästa hane.
Anzantras Nansi Namibia juniorklassvinnare med CK och tredje bästa tik.
Anzantras Constanzia vinnare av öppenklassen med CK, bästa tik, BIM och CERT!!

Dag 2:
Anzantras Zanzibar Zolo vinnare av unghundsklass (nyss fyllda 15 mån) med CK, fjärde bästa hane och CERT!!
Anzantras Constanzia öppenklassvinnare.
Ch Ridgebows La-Toya of Chango vinnare i championklass med CK, bästa tik, BIM och CACIB och därmed ny internationell champion (C.I.B).

Läs Nansis kritik här!
Läs Toyas kritik här!

Se massor av bilder från helgen i vårt fotogalleri här!

 


BIM SE UCh NO Ch FI UCh NordUCh NO V-09 C.I.B Ridgebows La-Toya of Chango BISS-07
BIR NordUCh NO V-07 Djungelkattens Acuteridged Aramis


Anzantras Constanzia CERT-vinnare dag 1 och dessutom BIM!!


Anzantras Zanzibar Zolo CERT-vinnare dag 2 samt placerad i bästa hane bägge dagarna!
 
2010-08-22 Idag var vi i Eskilstuna på utställning. Alla fyra Anzantra-juniorer som var med placerade sig med CK eller HP :-)) Bäst gick det för Anzantras Indra Mirathi som blev klassvinnare och tredje bästa tik! Grattis Marika! Fler bilder finns på bloggen!

Fina Indra, juniorklassvinnare....


...och tredje bästa tik :-)

2010-08-01 I helgen åkte vi till vackra värmland för att delta på utställningen i Ransäter.

Domare var Dan Ericsson och vi hade med oss Toya och Anzantras Zanzibar Zolo.

Zolo vann juniorklassen igen, denna gång med HP. Jätteroligt! Grattis Ninnin! Zolo skötte sig perfekt som vanligt. Han är så rolig att visa, alltid så glad och cool :-)

Toya vann också hon sin klass, championklassen. Med CK. Hon hade alltså en bra chans på det åtråvärda CACIBet i bästa tik-klassen. Men så blev det inte riktigt. Toya slutade som andra bästa tik totalt med Reserv-CACIB. En sådan fin placering!

På sju svenska utställningar i år har hon placerat sig i bästa tik-klassen fyra gånger. Och då har vi bara åkt på internationella utställningar plus den stora specialen. Det är verkligen otroligt bra. Jakten på det sista CACIBet går dock vidare :-)

Jag visade även fina Freja igen (Hayawani Titilayo Roozani) i jaktklassen. Hon vann också sin klass med CK. Grattis Catharina!

Se fler bilder på bloggen.

Läs Toyas kritik här!

Läs mer om Zolo här!


Anzantras Zanzibar Zolo :-)


NordUCh NO V-09 BISS-07 Ridgebow´s La-Toya of Chango

2010-07-25 Vi har varit på utställning i Köping. 57 RR anmälda för domare Lars Widén. Anzantras Lesotho Leeu "Leo", Anzantras Morowa Zaafarani "Saffran" och vår Toya var anmälda.

Leo blev andra bästa juniorhane med HP, Saffran fick första pris och placerade sig som femte bästa juniortik. Toya kom tvåa i Championklassen och slutade som fjärde bästa tik! :-)

Stort grattis till Marika vars Enya vann tikcertet! :-)

Läs Toyas kritik här. Och se fler bilder på vår blogg!


Toya fjärde bästa tik i Köping!

2010-07-23 Idag har Anzantras Zanzibar Zolo spårat sig till ett godkänt anlagsprov i viltspår. Vi är så stolta. Grattis Ninnin och bra jobbat :-)


Zolo :-)

2010-07-21 Vi har finbesök några dagar. Leo, Anzantras Lesotho Leeu, bor hos oss några dagar när hans familj är bortrest. Se fler bilder på bloggen!


Leo bus! :-)

2010-07-18 Idag deltog Viggo, pappa till vår afrikakull, på utställning i Finland. Domare var Kerstin Nilsson, Danmark. Han blev BIR och vann cert och CACIB. Därmed är han nu även finsk champion!! Grattis Christer och Veronica! Vi är så stolta över papsen!


SE UCh FI UCh Rex Ventors Orlando "Viggo"

2010-07-11 Vi deltog på World Dog Show i Danmark på midsommarhelgen och därefter den danska specialen och på "tikdagen" på den svenska. Vi hade med oss tre hundar, våra tjejer Toya och Ella (som maskot). Vi hade dessutom med oss Anzantras Zanzibar Zolo :)
Vi har sett så många underbara ridgebacks och träffat många trevliga människor. Och tillsammans med Marika och Thomas med Enya och Anzantras Indra Mirathi samt Catti och Anders med Anzantras Kalahari Kanelo "Nelo" har vi helt enkelt haft underbara dagar!

På WDS var det aningens stressigt. Hanarna och tikarna i olika ringar och de bedömdes samtidigt. Hanhundsdomare var dessutom ultrasnabb och dömde ca 100 hanar på 2,5 timme.... Vi hann inte se så mycket av hundar den dan. Den mesta av tiden gick åt att hinna visa våra egna och ha koll på klasserna så man inte missade...

Toya och Indra fick Excellent men blev oplacerade i det enormt stora klasserna. Ca 40 juniortikar och 25 championtikar.. Och våra juniorpojkar föll inte alls domaren i smaken..

Dag två var den danska specialen. Den tog hela dagen lång. Domarna var noga och tog god tid på sig. Trevligt att se och väldigt bra för då hann vi kika på andras hundar ;) Väldigt få hundar från Sverige men desto fler från övriga Europa. Kul!

Alla tjejerna fick Excellent och det fick även pojkarna denna dag. Så roligt! Fina Zolo blev dessutom placerad i den stora juniorklassen! :)

Dag tre var vi i Malmö på SRRS stora special. Hanhundsbedömningen på denna utställning var dagen innan så den missade vi, men vi hade anmält våra tikar. Det var en härlig dag med fint väder, toppendomare och en väldigt välarrangerad utställning.

Indra blev femma i en stor juniorklass med CK, Toya blev trea med CK i championklassen där 14 stycken deltog och slutade sedan som 9 av 63 tikar! Fantastiskt kul!

Tack till Catti, Anders, Thomas och Marika för några helt underbart roliga dagar! :)))

Tack också till världens bästaste Anna för att du tog så väl hand om Nansi under dessa dagar! :)

Läs Toyas kritiker här!

Se bilder i Fotogalleriet


NordUCh NO V -09 BISS-07 Ridgebows La-Toya of Chango

2010-07-07 Glada nyheter! Anzantras Subira Serafina "Zera" är röntgad med det perfekta resultatet HD A och ED UA (0). Grattis Christer och Silvia!
Lite nya bilder på Zera finns i vår Blogg


Zera :-)

2010-07-03 Vi har deltagit på Triple Dog Show i Jönköping :-)
När vi planerade vår resa till småland hade vi höga förväntningar på att vi skulle få det roligt. Och de infriades med råge! Vi tog med oss Nansi och Toya. Fem stycken, dvs halva afrika-kullen, plus mamma Hedwig med familjer bodde med oss i de två husen som vi hyrt. Att läget och husen var fina hade vi sett på webben men i verkligheten var det ännu bättre!
Vi kom fram til Eksjö (4 mil från Jönköping) där vi skulle bo redan på onsdagen och började vår vistelse med träning, hundpromenader och bara med att umgås. Mysigt!

De hundar som vi hade med oss var:

Anzantras Constanzia
Anzantras Nansi Namibia
Anzantras Morowa Zaafarani
Anzantras Indra Mirathi
Anzantras Kalahari Kanelo
Anzantras The Other Kofi
Anzantras Zanzibar Zolo
Ch Ridgebows La-Toya of Chango
Kangelanis Impressive Enya

Så ja husen var fulla med underbara ridegbacks! :-)

Dag ett på utställningen var på fredagen och vädret var ok, fast stundtals kallt. På plats kunde vi konstatera att vi inte var ensamma med att anmäla oss till denna tre-dagars utställning. Många hade anmält sig, mellan 75-85 per dag och dessutom just i våra klasser...;-) Hård konkurrens alltså! Jag hoppas nu att jag kommer ihåg resultaten rätt, klantigt nog skrev jag aldrig upp resultaten, litade på mitt goda minne... Resultaten var sisådär. Tyvärr fick Saffran, Nansi och Nelo tvåor denna dag. Men ett par av oss placerade sig, bl.a. Anzantras Zanzibar Zolo som blev trea i juniorklassen med HP. Marikas Enya (från kennel Kangelani i Norge) även i bästa tik-klassen. Grattis Marika! Roligt var att jag fick visa afrikanernas pappa, SE UCh Rex Ventors Orlando, som blev BIR och vann CACIBet. Jättekul! Grattis Veronica och Christer!

Dag två dömde Christian Stavarache från Rumänien som gjorde Toya till BIR i Österbybruk 2009. Så denna dag var Toya givetvis anmäld. Men men... som det kan vara på utställning så är inget självklart alls. Toya blev 4:e bästa championtik med CK, ca 13 championtikar deltog. Fint resultat förstås men jakten på sista CACIBet fortsätter.. Även denna dag placerade sig Enya i bästa-tikklassen. Grattis Marika! Anzantras Indra Mirathi och Nansi placerade sig med HP resp CK.

Dag tre innebar domarbyte. Salvatore Tripoli från Italien dömde. Anzantras The Other Kofi placerade sig tvåa i juniorklass (9 st deltog) med sitt första CK! Grattis Pernilla! I övrigt, inga blåa band, några placeringar här och där med inga fler HPn eller CKn.

Vi har haft en sjukt rolig hundresa och vi vill med varmt hjärta tacka alla fantastiska människor som följde med oss. Det har varit en fröjd att få umgås med Afrikanerna några dagar och så kul att lära känna alla ännu mer. Tack Lisa, Anders, Catti, Anders, Linus, Michaela, Marika, Pernilla och Ninnin för helt underbara dagar!
Nu har vi ett fint minne för livet och visst börjar nya planer ta form i huvudet.... Det här gör vi om!:-)

Fotogalleri från resan
Nansis kritiker
Toyas kritiker
Ny ståbild på Anzantras Kalahari Kanelo


Anzantras Indra Mirathi med matte Marika i bakgrunden :-)

2010-07-03 Ny ståbild på Anzantras Kalahari Kanelo


Nelo

2010-06-28 Äventyren avlöser varandra i Juni :-) Nu har vi varit på rasspecial och World Dog Show i Danmark och svenska rasspecialen i Skåne! Blandat resultat, bl.a blev Anzantras Zanzibar Zolo fjärde bästa junior på danska specialen av 12 st med Excellent och Toya blev på den svenska specialen 3:e bästa championtik av 14 st och slutade på en hedrande 9:e plats totalt! Mer bilder kommer! Nya bilder på Zolo finns här!


Zolo

2010-06-22 Vi har haft några helt underbara dagar i småland. Där vi bl.a. deltog på 3 utställningar i Jönköping. Anzantras The Other Kofi blev på dag tre andra bästa junior (av 9 st) med CK. Grattis Pernilla! Fler bilder kommer!


Kofi

2010-06-13 Anzantras Lesotho Leeu klassvinnare med CKoch femte bästa hane på Svensk vinnarutställning i Avesta. Läs mer på bloggen!


Leo
2010-06-09 Afrika-kullen har haft sin ettårsträff! 9 av 10 kom och vi är så glada för det. Se bilder från dagen här!


Hela afrika-kullen (förutom Leo), med mamma Hedwig! :-)


2010-06-06
Utställning i Norrköping. Läs mer på
bloggen


Anzantras The Other Kofi på utställning i Norrköping.
Han fick ett första pris och slutade som trea i juniorklassen.2010-06-04
Nansi och syrran Anzantras Indra Mirathi HD A och ED UA!! Vi är så glada :-) Grattis Marika!


Nansi 9 veckor och världens sötaste!2010-06-04 Äntligen ny sajt!:-) Med ny adress anzantra.com


2010-05-16 Zolo vann cert på rasspecialen på Tjolöholm!


Igår var vi på rasspecialen på Tjolöholm strax utanför Göteborg och trots ösregnet hade vi en underbar dag...

Jag och Marika åkte ner till Göteborg på fredagen med fyra hundar, Anzantras Zanzibar Zolo, Anzantras Nansi Namibia, Anzantras Indra Mirathi och Marikas norska import Kangelanis Impressive Enya. Så man kan säga att bilen var knökfull.

Efter en natt på hotell var det dags för SRRS/Västras rasspecial vid Tjolöholms slott.

CA 70 hundar var anmälda. Sara Nordin som dömde hanterade hundarna föredömligt och tillsammans med ringsekreterarna spred hon glädje bland utställarna så stämningen var på topp trots vädret!

Indra och Nansi fick var sitt första pris och Nansi blev placerad som nr 2 i klassen (8 st deltog) med CK och Indra som fyra. Enya fick ett förstapris i öppenklassen.

Men det var Zolos dag... Först vann han en stor juniorklass (11 st) med CK och när det sedan var dags för bästa-hane-klassen blev han placerad som tredje bästa med CERT!! Helt otroligt kul och det känns förstås extra kul att han fick vinna sitt första Cert på en rasspecial och dessutom som junior... GRATTIS Ninnin!

Nansis kritik:
Mycket feminin juniortik med vackra linjer och proportioner. Uttrycksfullt huvud med mycket bra ögon och öron. Mycket bra hals och skuldra. Normala vinklar. Välmusklat bakställ. Utmärkta tassar. Rör sig avspänt med bra steg och profil. Mycket bra ridge. Mycket trevligt temprament.

Zolos kritik:
Utmärkt typ. Maskulin hane med fina linjer och proportioner. Välformat huvud, kunde ha något bättre underkäke. Bra hals, skuldra och förbröst. Något rak i överarm. Bra kors. Välmusklad. Väl vinklat bakställ. Bra längd på bröstkorg. Fina ben och tassar. Rör sig avspänt med bra steglängd och elastiskt. Bra ridge. Utmärkt temperament.