Visitors before 2010:
127 335


free counters
Kennel Anzantra
Slå oss gärna en signal, eller skicka ett mejl: 08-560 314 05, 070-629 04 63
Contact us: + 46 8 560 314 05, +46 70 629 04 63
helena.siren@anzantra.se

Vår uppfödning
Vi startade vår uppfödning 2002 och vi har haft ridgeback sedan 1998.
Vi har inte kullar så ofta. Vi vill hinna med och utvärdera våra kullar och det tar tid!
Att få följa valparnas utveckling från valp till vuxen är så oerhört spännande och roligt.
Att finnas där när/om en valpköpare behöver hjälp är för oss viktigt.

Vi arrangerar valpträffar, kurser och promenader för våra kullar. Lydnad tränar vi också gärna med de valpköpare som vill och utställningar är givetvis inplanerade då och då. En och annan viltspårkurs har det också blivit! Ja, det finns mycket roligt man kan hitta på tillsammans!:)

God mentalitet är väldigt viktigt och vi är därför noga med att våra hundar mentalbeskrivs och när vi planerar kullar är alltid mentaliteten i fokus.

Vilka är vi?
Helena - Jag har varit hundtokig sedan jag var liten och sprang ut med grannskapets hundar. När jag fick min första egna hund var lyckan total! Charlie som var av rasen Greyhound fanns i mitt liv när jag var 12 till jag var 19 år. Han var världens bästa kompis och vi hade många roliga stunder både i skogen och på kapplöpningsbanan!

Efter några års uppehåll, tog vi över en vuxen Schäfertik, Hera. Tyvärr blev det en kort bekantskap. Pga av sjukdom fick Hera somna in redan efter två år.

Sökandet efter en ny hund startade (-97). Vi ville hitta en annan ras och det flyttade in en RR i grannskapet. Vi blev helt fascinerade av denna, i våra ögon, underbara tik (en tik från Ökensandens kennel). Hon verkade ha de egenskaper vi sökte efter. Vi tog kontakt med rasklubben och därefter Veronica och Jonas på Rex Ventors kennel för att göra ett besök. Deras första kull, A-kullen, var då 3 veckor. Vi blev blixtförälskade i deras hane och pappa till kullen, Isak ( Ch Djungelkattens Imbue Ridged Isak) och på den vägen är det. Vi köpte Isak-sonen Lukas… Intresset och kärleken för Ridgebacken är här för att stanna!

"Ämnet Hund” är stort och man kan ständigt lära sig mer!
Förutom otaliga kurser med hundarna och ett stort antal föreläsningar har jag gått följande utbildningar:

- Utbildad BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) - beskrivare
- B-figurantutbildning för Mentalbeskrivning (MH)
- A-figurantutbildning för Mentalbeskrivning (MH) och Mentaltest (MT)
- Två heldagarsutbildning i etologi för prof. Kenth Svartberg
- Fyra heldagarsutbildning i mentalitet och mentaltest på Sörmlands Hundskola
- SKK´s uppfödarutbildning
- Kurs i avelsplanering och genetik genom SKK (Avelsrådsutbildning)
- Anatomiseminarium (2,5 dag) för Gerard O´Shea
- Utbildningsdagar i diverse ämnen om hund på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)
- Ringsekreterarutbildning

Jag har arbetat (och arbetar) på Svenska Kennelklubben sedan 1999.

Jag har jobbat som ledamot i styrelsen för rasklubben, Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige (SRRS), i flera år, suttit med i Tävlingskommittén i några år och var även klubbens avelsråd 2008-2012.

Det finns så mycket roligt att göra med hundarna. Och jag vill gärna göra allt..;-) Jag ställer ut våra hundar och tränar/tävlar med dom i lydnad och viltspår (mest tränar...). Men det bästa är att vara ute i skogen tillsammans och det finns ingen som helst tvekan om att det är det hundarna älskar mest också!

Marcus - Marcus är uppväxt med hund, Golden retriever och Schäfer, men har inte haft någon hund i sitt vuxna liv innan vi träffades (2001).

Marcus går under smeknamn som ”fixaren”, ”fikamannen” och ”kameramannen”..;-)) Materialare kanske skulle passa också, för utan Marcus är det både stressigt och tråkigt på tävlingarna…

Ett par kurser har han gått, både i lydnad och viltspår. Någon tävling eller utställning för egen del har det inte blivit förutom något enstaka inhopp i BIR/BIM-final, men Marcus delar min uppfattning att det är härligt att vara ute i skog och mark med vovvarna, även fast den mesta tiden just nu går till att bygga ut huset!:-)

Helena och Ella
Helena och Nelson (SUCh Anzantras SuperTrouper)
Marcus och Lukas
Marcus och hundarna